Ieder jaar heeft Scoutinggroep de Havik zijn eigen groepsdropping, tijdens deze activiteit worden alle jeugdleden gedropt in onbekend gebied om door middel van een kompas koers het eindpunt te bereiken.

De Welpen, Scouts en Explorers worden dusdanig gemengd dat in alle groepen jeugdleden met ervaring zitten om de anderen veilig door de nacht te leiden. Op deze manier lukt het ieder jaar weer om iedereen veilig op het eindpunt te krijgen. Alleen de Bevers lopen hun eigen tocht maar hebben wel het zelfde eindpunt. Vanaf 2014 lopen de Roverscouts ook hun eigen dropping, hun worden ergens gedropt en lopen, net zoals de rest van de groepjes, naar het zelfde eindpunt toe.

Om alle leden gelijktijdig te kunnen droppen hebben we wel de hulp van ouders nodig gezien er per 7 kinderen 2 auto's nodig zijn is alle hulp ieder jaar welkom. Nadat de kinderen zijn gedropt kunnen ook de ouders, leiding en bestuur worden gedropt. Voor een ieder die dit niet wil rest de schone taak om met wat leiding de binnen komende kinderen van soep te voorzien. Over het algemeen lukt het om vrij snel na binnen komt van de eerste groepjes de kinderen thuis te laten brengen, om te voorkomen dat u als ouder de hele stad door moet proberen we ze in te delen aan de hand van aankomst op het eindpunt en het adres waar ze weer moeten worden afgeleverd. Tot nu toe lukt dit ieder jaar redelijk goed, maar het word natuurlijk bemoeilijkt door variërende binnenkomst tijden.

De Havik op Facebook

Sponsor ons gratis. Klik hieronder op het logo om te beginnen!

Klik op mij om Scoutinggroep de Havik te sponsoren! 

Benieuwd wat ons saldo is? Kijk hieronder naar onze totale opbrengsten:

Binnenkort:

Aug
26

10:30 26-08-17 - 12:00 02-09-17

Aug
26

11:00 26-08-17 - 12:00 02-09-17

Legenda

Legenda voor de kalender:

Bevers 
Welpen 
Scouts 
Explorers 
Roverscouts 
Stam
Bestuur 
Groepsactiviteit 
Regio activiteit 

Onder de datum zie je in het blauw wat voor activiteit het is.
Daar weer onder staat de locatie.

Open dag 2017

De datum van onze Open Dag in 2017 is bekend.

Reserveer 17 Juni 2017 maar in je agenda, want dan hebben we onze open dag gepland!
Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij Scoutinggroep de Havik uit Groningen. De locatie is bij ons eigen gebouw aan het Jaagpad in Groningen.
De open dag begint om 13:00u en eindigt om 17:00u.

We hopen je te zien op Zaterdag 17 Juni 2017!

Deze pagina delen?