Tijdens het Scoutingjaar vinden er naast de normale opkomsten ook nog speciale opkomsten en kampen plaats. Niet al deze speciale opkomsten en kampen hebben een vaste datum, ook kan het zo zijn dat er een opkomst wordt georganiseerd waarbij we bijvoorbeeld een nachtje op het gebouw blijven slapen, zo'n opkomst staat dan niet in deze lijst.

Hieronder een globaal overzicht van ons Scoutingjaar:

Overvliegen
  Tijdens het overvliegen (wat niet lang na de zomervakantie plaatsvindt) vliegen mensen van hun huidige speltak naar de volgende over en worden er die dag leuke spellen gehouden voor de hele groep!
Regiokamp
  Het eerste kamp na de zomervakantie is het regiokamp, hier komen alle Scoutinggroepen uit de regio een weekend samen.
Groepsdropping
  Dit is een groepsopkomst en vind meestal in november plaats. Tijdens deze opkomst lopen de Welpen, Scouts en Explorers in gemengde groepen de dropping. De gemengde groepjes moeten door middel van een kompaskoers het eindpunt bereiken, bij het eindpunt krijgt iedereen wat soep en wordt iedereen thuisgebracht dankzij behulpzame ouders die graag hieraan meehelpen.
Exact
  Exact is een driedaags kamp waar alle Scoutinggroepen uit de regio Groningen, Drenthe en Friesland aan deelnemen. Dit kamp vindt plaats in het tweede weekend van november.
Nieuwjaarsmaaltijd
  De nieuwjaarsmaaltijd is een groepsopkomst waarbij de Roverscouts in de eerste opkomst van het nieuwe jaar een maaltijd voor de hele groep bereidt.
Keukenkamp
  Het keukenkamp is een voorbereiding voor het NPK, tijdens dit kamp oefenen we met pionieren en maken we voorbereidingen voor onder andere het thema van het NPK.
Sint Joris
  Elk jaar rond het einde van april vieren we Sint Joris. Op deze speciale dag verzorgen de Explorers een toneelstukje waarin het verhaal van Sint Joris en de draak wordt verteld. Ook wordt er die avond een gokavond gehouden waar vrienden en familie ook welkom zijn.
Noordelijk Pinksterkamp (NPK)
  Het NPK vindt altijd plaats tijdens Pinksteren. Tijdens het NPK komen alle Scoutinggroepen uit heel Noord Nederland samen om 5 dagen lang spellen te doen, mee te doen aan verschillende wedstrijden en het vooral gezellig te hebben.
Laatste opkomst
  De laatste opkomst voor de zomervakantie is een groepsopkomst. Tijdens deze opkomst kan iedereen genieten van een maaltijd, verzorgd door de Scouts. Door deze leuke opkomst sluiten we het Scoutingjaar af op een leuke en gezellige manier. Ook vrienden en familie kunnen zich opgeven voor deze maaltijd.
Zomerkamp
  Het laatste kamp in het Scoutingjaar is het zomerkamp. Dit kamp duurt ongeveer een week en ook hierbij moeten wij alles regelen en bedenken, zoals leuke activiteiten die we kunnen doen, waar we gaan kamperen, etc. Er wordt gezamenlijk beslist wanneer het zomerkamp plaatsvindt.

De Havik op Facebook

Sponsor ons gratis. Klik hieronder op het logo om te beginnen!

Klik op mij om Scoutinggroep de Havik te sponsoren! 

Benieuwd wat ons saldo is? Kijk hieronder naar onze totale opbrengsten:

Binnenkort:

Aug
26

10:30 26-08-17 - 12:00 02-09-17

Aug
26

11:00 26-08-17 - 12:00 02-09-17

Legenda

Legenda voor de kalender:

Bevers 
Welpen 
Scouts 
Explorers 
Roverscouts 
Stam
Bestuur 
Groepsactiviteit 
Regio activiteit 

Onder de datum zie je in het blauw wat voor activiteit het is.
Daar weer onder staat de locatie.

Open dag 2017

De datum van onze Open Dag in 2017 is bekend.

Reserveer 17 Juni 2017 maar in je agenda, want dan hebben we onze open dag gepland!
Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij Scoutinggroep de Havik uit Groningen. De locatie is bij ons eigen gebouw aan het Jaagpad in Groningen.
De open dag begint om 13:00u en eindigt om 17:00u.

We hopen je te zien op Zaterdag 17 Juni 2017!

Deze pagina delen?