Mowgli is de zoon van een houthakker. Als hij net kan lopen verdwaalt hij in de jungle. De tijger Shere Khan zit hem achterna wanneer Mowgli een hol ziet. Hij verstopt zich daar. In het hol wonen vader en moeder wolf, genaamd Raksha, met hun kinderen.

Kinderen van wolven heten welpen en zo komen we bij scouting aan de naam welpen voor kinderen van zeven tot elf jaar oud.

Vader en moeder wolf beschermen Mowgli en Mowgli mag bij hun blijven wonen. Mowgli groeit op met de welpen van vader en moeder wolf. Als Mowgli groter wordt, wordt hij aan de andere wolven voorgesteld. Dit gebeurt in een grote wolvenvergadering, de oude wolvenraad.

Een vergadering waarin iemand wordt voorgesteld aan de groep heet bij de Scouting: de installatie. Als je geïnstalleerd bent hoor je echt bij de welpen.

Op de oude wolvenraad wordt besloten dat Mowgli bij de wolvenhorde wordt toegelaten.

Alle welpen bij elkaar worden bij de Scouting ook wel een horde genoemd. Een horde is opgesplitst in nesten. Elk nest heeft een gids

en een helper. Als je wordt geïnstalleerd word je ook ingedeeld in één van de nesten. De nesten hebben als naam de kleur van wolvenvacht (rood, wit, grijs, zwart en bruin).

Mowgli moet beloven dat hij zich aan de wetten van de jungle houdt.

Net als Mowgli beloven nieuwe welpen bij de installatie dat ze zich aan de welpenwet houden.

Om te weten wat de jungle wetten inhouden krijgt Mowgli samen met de welpen les. De lessen worden door verschillende jungledieren gegeven.

Om samen iets te leren moet je bij elkaar komen. Het wekelijks bij elkaar komen van de welpen wordt een opkomst genoemd. Een opkomst wordt elke week op dezelfde manier geopend.

Mowgli en de welpen meten veel leren om te kunnen overleven in de jungle. Hierbij helpen allerlei verschillende dieren uit de jungle. Bijvoorbeeld de leider van de wolven Akela, de wijze olifant Hathi, het nieuwsgierige stekelvarken Sahi, sluwe jakhals Tabaqui of de geheimzinnige krokodil Jacala. Alle dieren hebben hun eigen specialiteiten die ze aan de welpen leren.

Daarom doen ze allemaal leuke spelletjes bij Scouting, lopen ze tochten en leren de welpen zelf koken. Ook leren ze geheimtaal ontcijferen, samen te werken en kaart te lezen. Ook vuur stoken is iets wat ze leren of ze doen opdrachten waarmee je insignes kunt verdienen. Zo kunnen ze zichzelf leren redden als ze op pad zijn met hun nest. Natuurlijk kunnen ze altijd aan de leiding om hulp vragen.

De Havik op Facebook

Sponsor ons gratis. Klik hieronder op het logo om te beginnen!

Klik op mij om Scoutinggroep de Havik te sponsoren! 

Benieuwd wat ons saldo is? Kijk hieronder naar onze totale opbrengsten:

Binnenkort:

Aug
26

10:30 26-08-17 - 12:00 02-09-17

Aug
26

11:00 26-08-17 - 12:00 02-09-17

Legenda

Legenda voor de kalender:

Bevers 
Welpen 
Scouts 
Explorers 
Roverscouts 
Stam
Bestuur 
Groepsactiviteit 
Regio activiteit 

Onder de datum zie je in het blauw wat voor activiteit het is.
Daar weer onder staat de locatie.

Open dag 2017

De datum van onze Open Dag in 2017 is bekend.

Reserveer 17 Juni 2017 maar in je agenda, want dan hebben we onze open dag gepland!
Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij Scoutinggroep de Havik uit Groningen. De locatie is bij ons eigen gebouw aan het Jaagpad in Groningen.
De open dag begint om 13:00u en eindigt om 17:00u.

We hopen je te zien op Zaterdag 17 Juni 2017!

Deze pagina delen?