De bevers zijn een speltak binnen Scouting voor kinderen van 5 tot en met 6 jaar.

Tijdens een opkomst doen wij tal van dingen. Meestal in een bepaald thema, zoals sprookjes of Pluk van de Petteflat. Wij doen elke opkomst veel renspelletjes en dit wordt afgewisseld met knutselen, voorlezen en veel andere dingen. Wij doen ons best om hierbij aan te sluiten bij de ontwikkelingsgebieden van deze leeftijdsgroep.  Wel ligt de nadruk op het buiten samen spelletjes doen.

Een opkomst begint altijd met een openingsliedje en vervolgens gaan we een renspelletje doen. Halverwege de opkomst drinken we even rustig ranja en daarna hebben we nog minstens 1 renspelletje. De opkomst wordt ook afgesloten met een liedje. De invulling van de rest van de opkomst is afhankelijk van het thema van die dag.

Als je een keer wil komen kijken, kan dat natuurlijk. Neem van te voren even contact op met de beverleiding, dan weten ze dat je er aan komt!

Hotsjietonia

In het dorp Hotsjietonia valt veel te beleven, Stuiter is net als de bevers vaak in het dorp te vinden. Hij is dol op spelletjes, houdt ervan om actief bezig te zijn, is altijd vrolijk en voor iedereen een echte vriend. Daarom gaat hij vaak met de bevers naar het dorp Hotsjietonia waar je leuke en spannende avonturen kunt beleven.

Zoals je hiernaast kunt zien is Stuiter niet alleen in het dorp Hotsjietonia er zijn nog een heleboel andere bewoners. Op zaterdag zullen we deze bewoners ook regelmatig tegenkomen en allerlei spelletjes met hun spelen. Hiernaast kun je meer informatie lezen over de themafiguren.

Kampen

Winterkamp
Dit kamp duurt maar 1 nachtje, en is meestal van zaterdag op zondag en heeft altijd een leuk thema. Dit kamp is bedoeld om iedereen voor te bereiden op een langer kamp, zoals het zomerkamp, en is daarom op ons eigen gebouw.

Noordelijk Pinksterkamp
Sinds 2010 gaan de bevers ook op het NPK, beter bekend als het Noordelijk Pinksterkamp. Met het NPK zijn er heel veel groepen die met z’n allen in de Marnewaard kamperen. Bij de bevers is het altijd gezellig en het kamp speelt zich af in een thema. Je doet allemaal leuke spelletjes en leert iedereen een beetje kennen. Het NPK begint voor de bevers op de zaterdag voor 1e pinksterdag en is afgelopen op maandag, 2e pinksterdag.

Zomerkamp
Met zomerkamp blijven we 3 nachtjes slapen, en is niet op ons eigen gebouw. Het zomerkamp wordt altijd gehouden op een Scouting labelterrein en daarom gaan we ook lekker slapen in tenten. Ook dit kamp speelt zich af in een thema.