Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Wordt dan explorer!

Bij de explorers kun je zelf aan de slag en doen wat je zelf leuk vindt. Je overlegt met andere explorers, leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden, geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven om je programma te laten slagen. En verleg je grenzen. Op kamp in Tsjechië, je eten koken op houtvuur, slapen op 3 meter hoogte, een toneelstuk maken en opvoeren voor de groep, je eigen sappige chips bakken of een tocht lopen met nieuwe route technieken? Het kan allemaal bij de explorers.

De explorers hebben elke vrijdagavond opkomst van 20:00 – 22:00. Daarna wordt er nog nagezeten bij de bar.

Heb je interesse om eens mee te kijken of nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

De wet
Voor de installatie moet een explorer onderstaande wet uit zijn hoofd kennen.

Als explorer wil ik samen met anderen de wereld om me heen ontdekken,
en deze meer leefbaar maken.
Met de inzet van mijn mogelijkheden en met eerbied voor alles wat leeft,
wil ik de kansen die ik krijg zo goed mogelijk benutten.
Ik probeer zo goed mogelijk om te gaan met de middelen die mij ter beschikking staan,
en ik respecteer mijzelf en anderen 

 

Kampen

Noordelijk Pinksterkamp
Het NPK is het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp in Europa! Met elk jaar een ander thema vertrekken we met Pinksteren voor 5 dagen naar de Marnewaard. Hier proberen we het beste kampterrein op te bouwen en zo mee te doen voor de prijzen. Naast de kampeervaardigheid is er een programma waarbij er spellen gespeeld worden, er een hike is uitgezet of je mee kan doen aan de explogames. Alle informatie over het NPK kun je vinden op www.noordelijkpinksterkamp.nl.

Zomerkamp

Elke zomer gaan de explorers een week op zomerkamp. Waar je naartoe gaat en wat je programma wordt mag je helemaal zelf bepalen, dat doe je uiteraard niet alleen maar met de hele groep We beginnen ruim van te voren met het uitzoeken van een kampterrein. Maar met alleen een plek voor je tent ben je er nog niet, er is meer nodig voor een geweldig zomerkamp: wat ga je eten, welke leuke activiteiten ga je doen en hoe ga je er komen? Elk jaar heb je de kans om je eigen geweldige zomerkamp te organiseren.

Regiokamp
Jaarlijks wordt er vanuit de regio Groningen een kamp georganiseerd voor alle Explorers. Dit kamp vindt plaats aan het begin van het scoutingsseizoen en is de uitgelezen kans om andere explorers te leren kennen. Tijdens dit kamp worden er spellen gespeeld, wedstrijden gehouden, gekookt en aan het einde van de dag nagepraat bij het kampvuur. Het kamp duurt een weekend en is in de buurt van Groningen.

ExAct
ExAct staat voor Explorer Activiteit, een regionaal scoutingkamp voor alle explorers uit de regio Groningen, Drenthe en Friesland. ExAct is een kamp voor en door explorers, dit houdt in dat de invulling van het kamp volledig in eigen handen ligt. Een belangrijk doel van ExAct is kennismaken, waardoor andere regionale kampen zoals het NPK gezelliger worden. Het kamp duurt twee nachten en er wordt een fantastische barbecue georganiseerd op zaterdagavond!

Keukenkamp
Als voorbereiding op het NPK wordt er vaak een keukenkamp georganiseerd. Bij dit kamp wordt er geoefend met het bouwen van de keuken en wordt het thema materiaal gemaakt. Ook wordt het overige materiaal wat mee moet op het NPK nagekeken en klaargelegd. Naast de voorbereidingen voor het NPK is er genoeg tijd voor gezelligheid en wordt de avond vaak afgesloten bij het kampvuur. Dit kamp vindt plaats op het gebouw en duurt vaak één nacht.

Overige activiteiten
Naast de genoemde kampen zijn er nog een aantal andere leuke activiteiten in de regio om aan deel te nemen. Zo is er eens in de vijf jaar Exploraxion voor alle explorers in Nederland, jaarlijks een regiobarbecue en een apekooi voor iedereen uit de regio Groningen. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren ook kleine kampen georganiseerd door de explorers zelf. Bijvoorbeeld het  boogkamp, waar met eigen gemaakte bogen geschoten werd.