Wie zijn wij?

Scoutinggroep de Havik is één van de oudste scoutinggroepen van Groningen. De groep werd opgericht in september 1923. Momenteel kent de Havik 115 leden tussen 4 en 65 jaar oud. De Havik is een gemengde groep, omdat elke speltak uit zowel meisjes als jongens bestaat. Bij de Havik staan we open voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing, achtergrond of religie. Opkomsten van de verschillende speltakken vinden wekelijks plaats op vrijdagavond en zaterdag in het clubgebouw “De Blauwe Borg” (Jaagpad 1, Groningen, langs het Reitdiep, naast het universitair sportcomplex ACLO). De speltakken staan onder leiding van enthousiaste vrijwilligers die zelf ervaren scouts zijn.

Ons bestuur

Het bestuur van scoutinggroep de Havik.

Over scouting
Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Meer informatie over scouting en Scouting Nederland kun je vinden op www.scouting.nl.

Het gebouw
De Havik is gehuisvest in het clubgebouw “De Blauwe Borg” aan het Jaagpad in Groningen. Dit gebouw werd in 2008 opgeleverd, naar een ontwerp van Jelmer Kamminga. Het ontwerp kreeg op de Dag van de Architectuur in 2009 de 2e prijs van zowel de vakjury als het publiek.