Ben je tussen de 18 en 23 jaar oud? Dan kun je bij Scoutinggroep de Havik ervoor kiezen om bij de roverscouts te gaan. De roverscouts is een gezellige groep jongens en meisjes die vaak op zaterdagavond vanaf 20:00 uur opkomst hebben, regelmatig in combinatie met de stam. De opkomsten worden afwisselend door iemand van de roverscouts georganiseerd, wat ervoor zorgt dat elke week iets anders wordt gedaan. Aansluitend is er elke week nog genoeg tijd om met z’n allen gezellig aan de bar te zitten.

Leidraad voor de roverscouts is hun eigen programma in drie delen: proloog, traject en epiloog met uitdagingen op lokaal, regionaal en internationaal niveau.

Gedurende het jaar gaan de roverscouts een aantal keer op kamp. Verder gaan de roverscouts vaak naar regioactiviteiten, denk dan aan kroegentochten, pubquizen, bbq’s en andere feesten binnen de regio.

Wil jij een keer komen kijken bij de Roverscouts? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

NPK:
Als roverscout kan je deelnemen aan het NPK. Je staat dan op het stamterrein en er worden enkele activiteiten in thema voor je georganiseerd. Daarnaast ondersteun je de speltakken bij het opbouwen en afbreken van hun terrein en is er elke avond een feest in een speciale feesttent. Je draagt ook bij aan het reilen en zeilen van het NPK door gedurende het kamp enkele, uitdagende klussen te doen.

Zomerkamp:
Bij de roverscouts ben je geheel vrij in waar en hoe lang je op zomerkamp gaat. Zo kan je een expeditie in het verre buitenland houden, maar is het ook mogelijk om een weekje rustig te kamperen in Dwingeloo. Je hebt het zelf in de hand!