Ben je tussen de 11 en de 15 jaar, dan zijn de scouts jouw speltak. Naast het oefenen van scoutingtechnieken is er ook veel tijd voor plezier en kampen. Ondanks dat je net als bij de jongere speltakken je eigen vaste leidingteam hebt, ben je al een stuk meer op jezelf en je patrouille leden aangewezen.

Want waar je bijvoorbeeld bij de welpen de leiding wel eens helpt met koken, ben je bij ons zelf de kok. Door samen te werken binnen je patrouille leer je om zelf de keuzes te maken die belangrijk zijn tijdens tochten, koken en kamperen. Hiermee neem je de eerste stappen richting de volgende speltak, en misschien nog belangrijker je wordt niet betutteld! 

Heb je interesse neem dan contact met ons op via het contactformulier!

De wet
Voor de installatie moet een scout onderstaande wet uit zijn hoofd kennen.

Een scout trekt er samen met anderen op uit
om de wereld om zich heen te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Hij/Zij is eerlijk, trouw en houdt vol.
Hij/Zij is spaarzaam en sober en zorgt goed voor de natuur.
Hij/Zij respecteert zichzelf en anderen.

Kampen

Videonacht  

De videonacht is iets wat heel lang geleden, toen de videobanden nog gebruikt werden, bedacht is. Ondanks dat de videobanden niet meer gebruikt worden en dus iedereen een USB of een hardeschijf meeneemt, blijft het idee het zelfde! Een nacht zoveel mogelijk films kijken en natuurlijk popcorn, chips en zoveel zoetigheid eten als mogelijk. Met als hoofddoel natuurlijk de hele nacht proberen wakker te blijven.

Kaderkamp

 

HIT

 

Keukenkamp

Tijdens keukenkamp testen we nog een keer alle scouting technieken van de scouts. Zo worden de tenten opgezet en worden de keukens gebouwd. Hierbij wordt er voor de laatste keer feedback gegeven zodat de patroulle’s zo goed mogelijk voorbereid op NPK kunnen gaan. Het is goed om daar nog even bij stil te staan want alle voorbereidingen helpen om hoger te scoren op het NPK zelf.

Noordelijkpinksterkamp

Het NPK is het grootste, jaarlijks terugkerende kamp van Europa. Het kamp duurt voor de  scouts 4 nachten en vindt plaats op de Marnewaard bij Lauwersoog. De scouts slapen tijdens dit kamp in tenten en bouwen zelf een eigen kook en stookplaats op. Elk jaar wordt er een themaverhaal geschreven en hier worden allerlei rodedraad spellen aan gekoppeld. Naast het thema worden een aantal wedstrijden gehouden die zich richten op de scouting technieken die het buitenleven zo leuk maken. Het doel van deze wedstrijden is het stimuleren van het goed gebruik maken van de technieken die de scouts het hele jaar leren.

Zomerkamp

Het zomerkamp vindt elk jaar in de laatste week van de basisschoolvakantie plaats. Het zomerkamp duurt voor de scouts van zaterdag tot zaterdag. Er wordt vaak gekampeerd op een labelterrein in het noorden van het land. De scouts fietsen daar zelf naartoe, vaak betekend dit dat er halverwege begonnen wordt met fietsen om zo te zorgen dat de afstand haalbaar blijft. Tijdens het zomerkamp is er alle tijd om de scouts scoutingtechnieken bij te leren zoals vuur maken, koken en snijden, EHBO, hakken en zagen en routetechnieken. Tijdens het zomerkamp lopen de scouts een tweedaagse hike, hierbij wordt er overnachting op een ander terein dan waar de rest van de week het kamp staat.  In het midden van de week hebben we een dorpdag en er wordt altijd altijd een keer gezwommen.