Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud? Dan ben je bij De havik een welp. Als welp beleef je de spannendste avonturen met Chill, King-Louie en Mang. Tijdens de opkomsten doe je spelletjes, leer je pionieren, omgaan met een zakmes en routetechnieken. Ook loop je af en toe een hike en ga je een paar keer per jaar op kamp. Plezier tijdens de opkomsten staat bij de leiding voorop!

Wij hebben elke zaterdag opkomst van 14:00 tot 16:00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de contactpagina.

Lid worden en installatie

Je mag als nieuw lid drie opkomsten komen kijken voor je besluit of je bij de welpen wilt blijven. Vind je het leuk en besluit je welp te worden dan volgt na een paar weken de installatie. Installeren betekent dat je officieel lid worden van de Havik welpen. Je krijgt dan ook je Havikdas.

Welpenwet

Een welp speelt samen
met andere in de rimboe.
Hij is eerlijk, vriendelijk,
houdt vol
en zorgt goed voor de natuur.

Kampen

Ouder en Kind kamp

Tijdens dit kamp laten de welpen aan hun ouders zien wat we nou eigenlijk doen bij scouting. Elke welp neemt één ouder mee naar het kamp. Het kamp vindt plaats op ons scoutinggebouw en duurt één nachtje. De welpen leren aan de ouders wat nou eigenlijk de beste manier is om een sjorring te leggen, hoe je een vuurtje moet maken of hoe je de lekkerste marshmallow maakt.

Gidsen en Helpers kamp

Het gidsen- en helperskamp vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de regio. Het kamp is bedoeld voor alle gidsen en helpers van regio Groningen Zuid. Het kamp vindt meestal plaats op het scoutingterrein van een van de deelnemende groepen en duurt één nachtje. Aan het kamp wordt een thema gekoppeld en dit thema wordt in diverse spellen en activiteiten verwerkt. Omdat het kamp voor de oudste welpen is, zijn de activiteiten uitdagend en divers.

Noordelijk Pinksterkamp (NPK)

Het NPK is het grootste, jaarlijks terugkerende kamp van Europa. Het kamp duurt voor de welpen drie nachtjes en vindt plaats op de Marnewaard bij Lauwersoog. De welpen slapen tijdens dit kamp in tenten. Elk jaar wordt er een uitgebreid themaverhaal geschreven en hier worden weer allerlei activiteiten voor de welpen aan gekoppeld. Verschillende scoutingtechnieken komen naar voren en je leert er heel veel nieuwe mensen kennen.

Zomerkamp

Het zomerkamp vindt elk jaar in de laatste week van de basisschoolvakantie plaats. Het zomerkamp duurt voor de welpen zes nachtjes. We kamperen ieder jaar op een labelterrein in het noorden van het land. Tijdens het zomerkamp is er alle tijd om de kinderen scoutingtechnieken bij te leren, zoals vuur maken, koken of snijden. Tijdens het zomerkamp lopen de welpen een hike, hebben we een dorpdag en gaan we altijd een keer zwemmen. De welpen nemen hun fiets mee naar het zomerkamp.

 

Winterkamp 

Het winterkamp is kamp wat ieder jaar plaatsvindt op ons scoutinggebouw. Het kamp begint op zaterdag om 12:00 uur en eindigt zondag om 12:00 uur. Er wordt in het scoutinggebouw geslapen. Omdat het kamp maar één nachtje duurt én op een bekende plek plaatsvindt, is het kamp uiterst geschikt voor nieuwe/jonge leden. Op deze manier leren de welpen op een laagdrempelige manier om met de groep op pad te zijn. Tijdens het kamp wordt er ieder jaar een hike gelopen met leuke en uitdagende routetechnieken. In de avond kijken we met z´n allen een film. Aan het winterkamp wordt ieder jaar een thema gekoppeld en dit thema komt terug tijdens de hike en diverse spellen.